A március 20.-i beadási határidő közeledtével egyre többen keresik az adóbevalláshoz szükséges nyomtatványokat. Újdonság, hogy az APEH az interneten is biztosítja a szükséges bevallási ívekhez és a kitöltési útmutatóhoz való hozzáférést, sőt az elektronikus adóbevallást is lehetővé teszi.

Nagymértékben leegyszerűsítheti a nagyadózók adóbevallását az Elektronikus Adóbevallás Beadás (ELAB). Az APEH által a pest megyei és budapesti kiemelt adózók számára biztosított lehetőség lehetővé teszi az adóbevallás elektronikus, illetve telefonbemondásos lebonyolítását. A hivatal honlapján (www.apeh.hu) megtalálhatóak az ELAB használatával kapcsolatos információk, továbbá az ahhoz szükséges nyomtatványkitöltő és -ellenőrző szoftverek. Ezt a lehetőséget az APEH Kiemelt Adózók Igazgatósága (KAIG) biztosítja a külön, kétoldalú szerződéssel jogosított adózók számára.
A hivatal azonban az internetező kisadózókról sem feledkezett meg, honlapjáról könnyen letölthetőek az adóbevallási nyomtatványok, illetve a kitöltési útmutatók. Ez jelentős segítség lehet azok számára, akik a március 20-i határidőt a késve érkező ívek miatt esetleg nem tudnák betartani. A kitöltőprogram segítségével kinyomtatott adóbevallás már hivatalos okiratnak tekinti az APEH, azt nem kell átvezetni kézzel a postán kiküldött formanyomtatványra. Február végéig a 4,3 millió adózó közül, 421 ezren küldték be bevallásukat.