Kedden biztosan a kormány elé kerül a gyógyszerárakról szóló kormányrendelet, függetlenül attól, hány gyártó írja alá a megállapodást. A tárca komplex patikai intézkedési csomagot készít, amely többek között engedélyezi a gyógyszercsomagok bontását. A cél lényegesen gazdaságosabbá tenni a gyógyszerfelhasználást. Az egészségügyi tárca napokon belül átfogó vizsgálatokat indít.
Néhány hónappal hatálybalépése után módosítani kell az üzletrésztörvényt, mert az állami vagyonkezelő nem tudja folyósítani az üzletrészek visszavásárlásához szükséges kölcsönt a szövetkezeteknek. Elképzelhető azonban, hogy a változtatás feleslegesnek bizonyul, hiszen nem lehetetlen, hogy az Alkotmánybíróság végül hatályon kívül helyezi a jogszabályt.
Önkormányzati bank alapításával szeretné megoldani a települések gazdasági nehézségeit néhány közgazdász. Kezdeményezésük révén a helyhatóságok könnyebben – kötvények kibocsátásával – juthatnának forráshoz beruházásaik megvalósításához. A szervezők szándéka szerint áprilisban a tőke 400-500 millió forint lesz.