Hétfőn tárgyalja az internetcímek nyilvántartására szakosodott ICANN, kik és milyen feltételekkel használhatják a .com, .net és .org végződéseket, és igen valószínű, hogy számos .org végződésű domainnév-tulajdonos lesz kénytelen új elektronikus címet használni.
Nagy baj az is, ha valaki nem tarthatja meg a telefonszámát, de sokkal nagyobb csapás egy internetes cégnek, ha kénytelen régi jól bevált e-mail címét újra cserélni. Nem csak az üzleti partnereit és barátait kell tájékoztatni a változtatásról, értesítenie kell az összes keresőmotor üzemeltetőjét, ha azt akarja, hogy a netes business továbbra is jól menjen.

Amikor 1994-ben Jon Postel, a domainnevek rendszerének kiagyalója a katalogizálást megalkotta, a .com végződést a kereskedelmi, a .net-et az internetes szolgáltató, a .org-ot pedig minden más kategória mellé írhatónak szánta. Azóta sok idő telt el. A VeriSign Inc., amely az ICANN-nal kötött szerződés alapján a fenti típusú domainneveket kezeli, a .org végződést kizárólag a nonprofit cégek részére akarja fenntartani. Hétfőn dől el, hogyan, illetve mikor kell váltaniuk a .org domainnév jelenlegi gazdáinak. A javaslatot egyértelmű ellenszenv fogadja. Egyedül az amerikai adóhivatal jogosult annak eldöntésére, ki számít nonprofit vállalkozónak, tőlük pedig csak bűnügyben kérhető felvilágosítás – mondta az egyik érintett a Nando Times riporterének.