A Köves Clifford Chance Pünder ügyvédi iroda 2001. április 25-i sajtótájékoztatóján bejelentette az első magyar interaktív jogi szolgáltatás bevezetését.

A Unisys segítségével véghezvitt, közel 20 millió forintos, másfél éves fejlesztői munkával létrehozott oldal nemzetközi szinten is különlegességnek számít. A site gyakorlatilag egy meglehetősen nagy jogi tudásbázis tematikus feldolgozása, kezdetben a távközlési szektor és az elektronikus kereskedelem, később az adózás és versenyjog problémaköréről.

“Az e-Lex.hu különlegessége az, hogy tartalmát a felhasználók, tehát az ügyfelek is alakítani tudják. Olyan interaktív jogi szolgáltatás, amely a távközlési iparágban működő társaságok és hatóságok vezetőinek valamint jogász kollégáknak nyújt támogatást a napi irányítással és a stratégiai tervezéssel kapcsolatos aktuális jogi
kérdésekben.”

Az ügyfelek személyétől függő éves díj hozzávetőlegesen 2 és 5 millió forint között várható. Az iroda tervei közt szerepel, hogy legkésőbb két éven belül nyereségessé tegye a site-ot, ez év végére 10 új ügyféllel számolva.

A weboldal folyamatosan bővülő tartalmát offline formában (pl. cd-rom) nem kívánják közzétenni.