A Fővárosi Bíróság ma délelőtti jogerős ítéletében felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte Császár Elődöt halálos közúti baleset okozása miatt.

1998. december 17-én a II. kerület Szilágyi Erzsébet fasor és a Pasaréti út találkozásánál a 95-100 kilométeres sebességgel haladó kocsijával az énekes megcsúszott, a záróvonalat átlépve áttért a menetirány szerinti bal oldalra, és összeütközött egy rendőrautóval, melynek 24 éves vezetője a helyszínen meghalt.

Első fokon tavaly decemberben egy év végrehajtandó fogházbüntetésre ítélték a zenészt. Ezt az ítéletet ma megváltoztatta a Fővárosi Bíróság másfél évi felfüggesztett szabadságvesztésre. Az enyhe ítéletet annak köszönheti, hogy első ízben áll bíróság előtt – hangoztatták az ítélet kihirdetésekor.

Ugyanakkor folyamatban van az énekes ellen egy másik büntetőper is. Az ügyészség csalás kísérletével és magánokirat-hamisítással vádolja Császár Elődöt azért, mert a balesetet követően megpróbált visszadátumozott gépjármű-felelősségbiztosítást kötni autójára.