Nem várt fordulat történt a Tasnádi perben. Az ügy koronatanúja, Ignácz Attila ugyanis visszavonta valamennyi eddigi vallomását – értesült az [origo]. Ignácz azt állította a csütörtöki tárgyaláson, hogy csak azért ismerte fel Tasnádi Péter testőreit, mert a nyomozók a kihallgatások előtt szájába adták vallomását, és megmondták neki, hogy kit kell felismernie.

A tanú a bíróság előtt nem tartotta fenn a rendőrségen még nyomozati szakban tett vallomását. Akkor, 1999-ben ismeretlen tettes ellen azért tett feljelentést, mert 1997. októberében Szigetszentmiklóson bántalmazták őt.

A tárgyaláson viszont azt közölte, hogy az első ütés után elájult, így igazándiból nem tud semmilyen érdemleges információt az elkövetőről vagy annak indítékáról.

A férfi egyébként nem adott magyarázatot arra, hogy miért tudott a rendőrségi vallomásában nevekről és konkrétumokról beszámolni.

Tasnádi Péter vádlott szerint a tanút kioktatták, úgy mondatták jegyzőkönyvbe vele a vallomását.

A bírósági tárgyaláson meghallgatott férfi 1999-ben tett feljelentést bántalmazása miatt, majd visszavonta azt, később pedig a visszavonást is visszavonta.

A HavariaPress információi szerint Ignácz a vallomástétel után el akarja hagyni Magyarországot.