Nem paktált le a SZEF a kormánnyal

Nem paktált le a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) a kormánnyal, amikor megkötötte a közszférában dolgozókat érintő megállapodást

  • jelentette ki Szabó Endre a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak országos választmányának ülésén. A tanácskozáson bejelentették: az MKKSZ támogatja közalkalmazotti életpálya törvény megalkotását.

Továbbra is határozottan kiáll a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma és a kormány által kötött megállapodás mellett a Magyar Köztisztviselők és Közalkalmazottak Szakszervezete (MKKSZ)

  • jelentette ki Fehér József, az testület főtitkára. Fehér sajnálta, hogy a szakszervezeti mozgalmon belül emiatt komoly ellentétek támadtak, ugyanakkor határozottan visszautasította, hogy cserbenhagyták volna a közalkalmazotti szféra munkavállalóit, és csak a köztisztviselők érdekeit képviselnék.

A köztisztviselői életpályáról szóló törvény mellett az MKKSZ kezdeményezi egy közalkalmazotti életpálya törvény megalkotását is. Ennek előkészítésére a szakszervezet választmánya szombati ülésén felállított egy szakértői bizottságot, melynek feladata lesz, hogy a kormányfővel való szeptemberi találkozóig elkészítsen egy végleges koncepciót.

Szabó Endre, a SZEF elnöke az ülésen elmondta: a kormánnyal kötött megállapodáskor a közszféra munkavállalóinak általános érdekeit tartották szem előtt.