Majtényi László teljességgel elképzelhetetlennek tartja hivatalának megszüntetését – jelentette ki egy tegnapi beszélgetésen. Elmondta továbbá, hogy helyszíni vizsgálatokat is végez a népszámlálási anomáliák ügyében készülő állásfoglalásához, amelyet várhatóan két-három hét múlva hoz nyilvánosságra.

Majtényi László teljességgel elképzelhetetlennek tartja hivatalának megszüntetését – jelentette ki egy tegnapi beszélgetésen. Ez ugyanis sokat ártana Magyarország nemzetközi megítélésének, hiszen ma még az adatvédelmi ügyekben éltanulónak számítunk Európában. Másrészt ami ennél fontosabb, a hazai közvélemény is egyre érzékenyebb az adatvédelmi kérdésekre. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az első negyedévben 40 százalékkal nőtt a hivatalához érkező panaszbeadványok száma. Majtényi László kritizálta a készülő köztisztviselői törvényt, amely a beosztott hivatalnokok magánvilágának feltérképezésével kezdené a korrupció felszámolását. Aggályosnak tartotta, hogy hivatali főnöküknek tesznek majd kvázi vallomást vagyoni helyzetükről.
Szó esett a Széchenyi terv kapcsán a közpénzekre kiírt pályázatok kezeléséről is. Majtényi elvi álláspontja szerint – hiszen csak konkrét ügyeket vizsgál – a nyertesek legfontosabb adatait olyan mélységben kell nyilvánosságra hozni, ami biztosítja a közpénzek elköltésének ellenőrzését. Méltányolhatónak tartotta, hogy a vesztesek adatait ne tegyék közzé.
Elmondta, hogy helyszíni vizsgálatokat is végeznek a népszámlálással kapcsolatban érkezett panasz megválaszolásához. A végleges állásfoglalás várhatóan két-három hét múlva kerül nyilvánosságra.