A bűnszervezet létrehozásával és irányításával vádolt Tasnádi Péter büntető perének pénteki tárgyalásán a Pest Megyei Bíróság előtt az első vádpont sértettje – akit az ügyészség szerint Tasnádi megveretett – visszavonta korábbi, terhelő vallomását visszavonó nyilatkozatát.

A tárgyaláson lejátszották azt a bírósághoz a rendőrségtől a napokban megérkezett magnókazettát, amelyen Ignácz Attila sértett az ügy egy másik tanújával beszélgetve kijelentette: becsapták, hiszen csak azért vonta vissza terhelő vallomását, mert azt hitte, ezzel az ügy elrendeződik; ám továbbra is félnie kell, őt és családját is rendszeresen fenyegetik.

A vádirat első pontja szerint egy 1992-ből származó, 50 ezer forint nagyságrendű elszámolási vita miatt Tasnádi Péter többször, évek múltán is megverette Ignácz Attilát, illetve élettársát.

Az eljárás eddigi adatai szerint Ignácz Attila sértett a hatóságok előtt többször is terhelő vallomást tett Tasnádi Péterre, majd azokat visszavonta, illetve a visszavonást is visszavonta. A pénteki tárgyaláson Ignácz Attila a vádirati tényállást erősítette meg. Ugyanakkor Tasnádi Péter az eljárás minden szakaszában tagadta az ellene felhozott vádakat.

A pénteki tárgyaláson Tasnádi Péter védői azt kérték a bíróságtól: rendeljen el pótnyomozást az ügyben, illetve utasítsa a nyomozóhatóságot, hogy végre az összes bizonyítékot bocsássa az igazságszolgáltatás rendelkezésére.A tárgyaláson kiderült az is, hogy Ignácz Attila, mielőtt terhelő vallomását visszavonta volna, az ügyben eljáró Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon videóra rögzített nyilatkozatában elmondta a visszavonás körülményeit, valóságtartamát, azt tudniillik, hogy félelmében fog hamisan vallani.

A pénteki tárgyaláson Ignácz Attila azt is kérte a bíróságtól, hogy meghallgatása idejére vezessék ki a teremből az előzetes letartóztatásban lévő Tasnádi Pétert és három vádlott társát. A bíróság a kérésnek eleget tett.

Egy másik tanú, aki szerint Ignácz Attila megveretése csupán egy szerelmi história következménye volt, a pénteki tárgyaláson elmondta: őt rendőrségi kihallgatása után felhívták otthon, titkos telefonszámán, és azt mondták neki, “már nem sok időd van hátra”.- Kivizsgáltattam az ügyet, hátha a háziorvosom telefonált, de azóta sem lehet kideríteni semmit – fogalmazott.