A diszkriminatív álláshirdetések elleni hatékony fellépés érdekében törvényi szabályozást tart szükségesnek az Országgyűlés Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottsága, s ennek kezdeményezésére kéri a kormányt a témakörrel foglalkozó kedden elfogadott jelentésében.

A foglalkoztatási bizottság Rogán Antal Fideszes képviselő egy BKV-álláshirdetés kapcsán benyújtott, az életkori diszkriminációt firtató áprilisi interpellációja ügyében foglalt állást: az államtitkári választ ugyanis az Országgyűlés többsége nem fogadta el.

A jelentés az interpellációban szereplő konkrét esetről megállapítja, hogy erre vonatkozó törvényi szabályozás hiányában jogszabálysértés nem történt. A BKV a hirdetést visszavonta, a későbbiekben hasonló szövegű hirdetéseket nem jelentet meg.

A bizottságot tájékoztatta Aba Botond, a BKV vezérigazgatója, aki elmondta: a jegyellenőri állás hirdetésébe a speciális követelmények miatt került az életkori megjelölés.

A bizottság a jelentésében megállapítja, hogy a mindennapok általános gyakorlatává vált a diszkriminációt tartalmazó álláshirdetés. A testület véleménye szerint az Országgyűlésnek módosítania kellene az erre vonatkozó törvényeket, ezzel megtiltva a hirdetésekben és a gyakorlatban a diszkriminációt. Azt is szükségesnek tartja, hogy a negatív megkülönböztetést folytató munkaadókkal szemben szigorú szankciókat érvényesítsenek.