A Fővárosi Bíróság jogerős ítéletében helyben hagyta a vesztegetéssel gyanúsított Székely Zoltán független országgyűlési képviselő házi őrizetének 60 nappal való meghosszabbítását – közölte Futó Barnabás, a képviselő ügyvédje kedden, az ítélet kézhezvétele után az MTI-vel.

A politikus házi őrizetének további meghosszabbítását a Budai Központi Kerületi Bíróság rendelte el a napokban a Fővárosi Főügyészség indítványára.

A képviselő előzőleg négy hónapot töltött előzetes letartóztatásban, s április 27-i szabadulása után helyezte őt a bíróság házi őrizetbe.

Futó Barnabás elmondta: Székely Zoltán a bírósági végzés szerint orvosi vizsgálat céljából hetente kétszer rendőri kísérettel elhagyhatja II. kerületi lakását. Hozzátette: a jogerős döntés szerint Székely Zoltán házi őrizete július 26-ig tart.

Az ügyvéd jelezte: ha az ügyészségi nyomozó hivatal az ügyben befejezi a nyomozást, akkor a Fővárosi Főügyészség megszüntetheti Székely Zoltán házi őrizetét.

Székely Zoltánt tavaly október 12-én a fővárosban az ügyészség egy, a vád szerint vesztegetési ügylet kapcsán tetten érte, később őrizetbe vette, majd december 15-én előzetes letartóztatásba helyezte. Ellene több büntetőeljárás van folyamatban hivatalos személy által fontosabb ügyben kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntettének alapos gyanúja miatt.