Szerdán folytatódik a Fővárosi Bíróságon a Tocsik-per, amelyet az elsőrendű vádlott betegsége, illetve a tárgyaláson bekövetkezett rosszulléte miatt kellett januárban félbeszakítani.Tocsik Mártát az 1996-ban kipattant privatizációs botrány nyomán 804 milliós csalással vádolja az ügyészség.

A Fővárosi Bíróság 1999. februárjában első fokon felmentette a jogásznőt és az ÁPV Rt. csalással, illetve hanyag kezeléssel vádolt egykori vezetőit, ám a Legfelsőbb Bíróság tavaly áprilisban megalapozatlanság, felderítetlenség miatt hatályon kívül helyezte az elsőfokú döntést és új eljárásra utasított.

Így tavaly novemberben a vádlottak ismételt meghallgatásával újrakezdődött a bizonyítási eljárás. Tocsik Márta, aki az öt éve tartó eljárás során tagadta bűnösségét, a január 8-i tárgyaláson, több órás vádlotti vallomása közben rosszul lett. A Fővárosi Bíróság január 10-én és 17-én már hiába idézte meg az elsőrendű vádlottat, Tocsik Márta orvosi igazolásokkal kimentette magát.

Ezt követően a Fővárosi Bíróság orvosszakértőt rendelt ki annak megállapítására, hogy az elsőrendű vádlott indokoltan maradt-e távol a tárgyalásokról, illetve, hogy fizikai, pszichikai állapota a továbbiakban lehetővé teszi-e megjelenését.

A jogásznő képviseletét ellátó ügyvédi iroda korábban úgy tájékoztatta az MTI-t: Tocsik Márta rosszulléte feltehetően az újrakezdődő bírósági eljárás okozta idegfeszültséggel, lelki megterheléssel magyarázható, és további orvosi vizsgálatokat igényel.