A Fővárosi Bíróság pénteken elsősorban azokat az ellentmondásokat próbálta meg tisztázni, amelyek Tocsik Márta nyomozati szakaszban tett vallomása, illetve a bíróság előtt tett vallomása között fennállnak. A jogásznő elsősorban azzal magyarázta az ellentmondásokat, hogy a késő éjszakába nyúló rendőrségi kihallgatás során nem volt megfelelő idegállapotban.

Az eddigi sikertelen bizonyítási eljárás pénteken azzal folytatódott a Tocsik-perben, hogy az úgynevezett sikerdíj kidolgozásakor a hivatalos dokumentumok elkészítésekor kinek mi volt a feladata: elsősorban mi volt az, amit Tocsik Márta végzett.

A rendőrségi kihallgatás jegyzőkönyve szerint személy szerint a jogásznő készítette a szerződéseket, a bíróság előtt viszont már azt vallotta: nem ő készítette, de a szerződések tartalmáért természetesen felelősséget vállal.

A vád legfontosabb pontja az, hogy Tocsik Márta érdemi munkavégzés nélkül vett fel 804 millió forintos sikerdíjat az ÁPV Rt.-től. Egy másik ellentmondás, hogy a rendőrségi kihallgatás során Tocsik azt mondta, hogy nem ismerte korábban a Vektor Rt. vezetőit, a bíróságon viszont azt vallotta, hogy volt már közös ügyük korábban a Lovas testvérekkel. A Vektor Rt. az önkormányzatokat képviselő ellenérdekű fél volt az ÁPV Rt.-vel folytatott tárgyalásokon.

Tocsik hangsúlyozta: minnél előbb haza akart érni, ezért a jegyzőkönyvet is elolvasás nélkül írta alá, és nem volt tisztában az abban szereplő pontos megfogalmazásokkal.