Ismét kihallgatták Schlecht Csabát csütörtökön a BRFK-n, akit a rendőrség a Centum Kft. 1995-ös eladása kapcsán összesen mintegy 48 millió forint értékű adócsalással és csődbűntett elkövetésével gyanúsít.

A mintegy háromnegyed órás kihallgatás után a férfi ügyvédje, Futó Barnabás az MTI-vel azt közölte, hogy védence – korábbi, május 11-i kihallgatásához hasonlóan – most sem tett vallomást.Szólt arról is, hogy egy négyoldalas beadványt nyújtott be az eljárás megszüntetése érdekében a rendőrségre. Hozzátette: a beadványát a rendőrség a főügyészségre is továbbítja.

A Népszabadság című napilap “Eltűnt útlevelek, eltűnt cégek” című cikke nyomán az ügyben a BRFK 1998. október 13-án indított nyomozást. Sajtóértesülések szerint a közokirat-hamisítás bűntette miatt ismeretlen tettes ellen folytatott eljárásban többek között azok után nyomoznak, akik a Németországban élő török Kaya Ibrahim személyi okmányaival visszaélve, nagy köztartozásokat felhalmozó gazdasági társaságokat vásároltak 1995-ben Magyarországon.

A büntetőeljárás során először tanúként hallgatták meg Schlecht Csabát, aki eladóként szerepelt több vitatott cégügyletben. Jogsegély keretében a német hatóságok tanúként hallgatták meg Kaya Ibrahimot is, aki tagadta, hogy cégeket vásárolt volna Magyarországon, ám azt megemlítette: útlevelét korábban ellopták.

Ugyanakkor a Kaya Ibrahim írását vizsgáló szakértő azt valószínűsítette, hogy a vitatott cégiratokon szereplő aláírások valóban tőle származnak.