Különlegesen képzett szakembereket keres a Belügyminisztérium, akik 2002 januárjától közreműködnek majd a választási események lebonyolításában, egészen az új önkormányzatok őszi felállásáig. A pályázatot – sürgősségre hivatkozva – nem nyílt, hanem tárgyalásos, gyorsított közbeszerzési eljárásban hirdették meg.

Különlegesen képzett szakértőket, “emberi erőforrásokat” keres közbeszerzési eljárás keretében a Belügyminisztérium (BM) Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatala. A 2002-es választási események előkészítésében és lebonyolításában a nyertesek januártól működnek majd közre, megbízásuk az év végéig tart. A szakembereknek elsősorban a parlamenti, illetve az önkormányzati és országos kisebbségi választások informatikai fejlesztésének menedzselésével kell foglalkozniuk. Õk tervezik továbbá a szavazáshoz szükséges informatikai hátteret, valamint az ehhez szükséges közbeszerzési eljárásokat. Feladatuk lesz a választási információs rendszer üzemeltetésének szervezése és minden, ehhez kapcsolódó részfeladat elvégzése, egyúttal a rendszerek biztonságával kapcsolatban felmerülő gondok megoldása is.

A BM tárgyalásos, gyorsított közbeszerzési pályázattal kívánja megtalálni a megfelelő munkaerőket. Az eljárás módját a tárca azzal indokolja, hogy a választási eljárás szabályai értelmében a BM-re rótt kötelezettségeket a határidőre teljesíteni kell. Az informatikai feladatok, a közbeszerzési eljárások feltételeit kidolgozó csoport külső szakértőkkel való megerősítése pedig sürgős feladatnak minősül.