A Ifjúsági és Sportminisztérium június végéig várja az ifjúsági törvény előkészítéséhez kapcsolódó internetes véleményeket.

A www.ifjusag.hu honlapon az érdeklődők online kérdőívekre válaszolhatnak, különböző témájú fórumokon mondhatják el véleményüket és javaslataikat.

Az ifjúsági törvénytervezethez online hozzászóló fiatalok 65 százaléka szeretne személyesen is részt venni az őt érintő jogalkotásban. Több mint egy tizedük megelégedne a képviselőkön keresztül történő képviselettel, több mint egy ötödük azonban semmilyen módon sem igényli ezt.

Hangsúlyozni kell, hogy a válaszok nem tükrözik az ifjúság reprezentatív véleményét, mert azok töltötték ki a honlap online kérdőívét, akikben nagy valószínűséggel az átlagosnál nagyobb az aktivitás.

Az ISM Ifjúság.hu című honlapján június végéig várják a hozzászólásokat, majd ezt követően kikerül az internetre az ifjúsági törvény normaszövege. Ha a jogalkotási folyamat a tervek szerint halad, akkor 2002. januárjától életbe léphet az új törvény amelynek célja a fiatalok társadalmi aktivitásának növelése, az őket érintő támogatások és az intézményrendszer egységes jogszabályba foglalása.