Júliusban megindítja az elektronikus aláírást hitelesítő szolgáltatását a Matáv – nyilatkozta a társaság értékesítési vezérigazgató-helyettese az MTI-nek kedden a cég győri partnertalálkozója előtt. Tankó Zoltán elmondta: a Matáv főtulajdonosától, a Deutsche Telecomtól szerezték be a digitális aláírás ellenőrzésére szolgáló rendszert, amely megfelel a világszabványnak.

Az új szolgáltatás az értékesítési vezető szerint biztonságosabbá teszi a cégek számára az elektronikus kereskedést. A vezérigazgató-helyettes a továbbiakban közölte: a Matáv bevételének fő forrása ez évben is a mobil-, az adatátviteli és az internetszolgáltatás, hasonlóan a tavalyi évhez, amikor több mint kétharmadát ezek a szolgáltatások adták. Az adatátvitel sávszélessége megduplázódik az idén, ami azt jelenti, hogy kétszeresére emelkedik az átvihető adat mennyisége, és ez tükröződik a bevételekben is. A cég ez évben 30-35 százalékos bevételnövekedést vár a bérelt vonali, továbbá az ADSL és az ISDN adatforgalmi szolgáltatásoktól.

Az év eddig eltelt részében az ISDN vonalak száma 80-90 ezerrel nőtt, és a vonalak 12-13 százaléka ISDN-csatorna. A mobilüzletágban a társaság piacvezető, a Westel-előfizetők száma elérte a 2 milliót. Az év első öt hónapjában az új előfizetők száma havonta megközelítette a százezret. A Westel piaci részesedése mintegy 53 százalékot tesz ki a hazai háromszereplős GSM-piacon. Az internetnél a lakossági érdeklődés csekélyebb a vártnál, a vállalatok, vállalkozások viszont növekvő számban használják. Az Axelero ügyfélköre a 110 ezret közelíti.