Egy amerikai férfi beperelte az Acme autókölcsönzőt, mivel az a kocsiba épített GPS helymeghatározó rendszerrel minden mozdulatát követte. A férfi ezt túlságosan tolakodónak találta, ugyanis magánügyének tekinti, hogy mikor merre jár.

Az igazság az, hogy James Turner csak akkor észlelte a megfigyelés tényét, amikor a számlájáról az autó bérleti díjának a többszöröse hiányzott. A férfinak ugyanis átsiklott a szeme a bérleti szerződés egyik nagyon lényeges pontján, mely szerint az autó hely- és sebesség-meghatározó GPS rendszerrel van ellátva, és a 79 mérföld/órás sebességkorlát átlépése esetén alkalmanként százötven dollárt kell fizetnie a bérlőnek.

Turner azért volt felháborodva, mert a kölcsönző még a kocsi visszaadása előtt levette a számlájáról a pénzt. Ráadásul azt hitte, hogy a GPS az eltévedt sofőröket segítő navigációs rendszer, nem pedig egy megfigyelő berendezés.

Az Acme autókölcsönző saját bevallása szerint valójában nem a száguldozó embereket kihasználva akar pénzhez jutni, csak szeretné tudni, hogy merre járnak az autói. Így meg tudják találni azokat az autókat, amiket elfelejtettek visszavinni a telephelyre (ami gyakori probléma a kisebb kölcsönzőknél). Emellett a cég úgy hiszi, hogy a sofőrök az állandó kontroll tudatában lassabban és biztonságosabban vezetnek majd, baleset esetén pedig a rendőrség is pontosabb adatokra tud támaszkodni.