A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) pénteki elsőfokú, nem jogerős ítélete szerint az Országos Rendőr-főkapitányság, illetve Orbán Péter országos főkapitány egy televíziós nyilatkozatban megsértette Tasnádi Péternek a jó hírnév védelméhez fűződő személyiségi jogait.

A főkapitány a tv3 1999. október 18-án sugárzott Naptévé című műsorának adott nyilatkozatában azt a hamis látszatott keltette, hogy Tasnádi Péter jogellenes, pénz ellenében történő szabadlábra helyezéséért ő maga személyesen, illetve megbízásából ismeretlen személyek rendőri vezetőknél érdeklődtek volna.

A bíróság arra kötelezte az első és másodrendű alpereseket, hogy az ítélet jogerőre emelkedésétől számított 15 napon belül a Magyar ATV által sugárzott Napkelte című műsorban az ítéletet saját költségükre közöltessék.

A bíróság elutasította a felperesnek 250 ezer forintot nem vagyoni kár megtérítésére vonatkozó keresetét. A bíró indoklásában hangsúlyozta, hogy a bíróság nem a felperes személy megítéléséről és az alperesek tevékenységéről, végképp nem a felperes büntetőjogi felelősségéről hozott ítéletet, ezekre nézve a bíróság döntése semmilyen megállapítást nem tartalmaz.