Az ENSZ gyermekek jogairól szóló egyezményének népszerűsítésére közös kampányt indít a Nickelodeon televíziós gyermekcsatorna és a UNICEF.

A “Mondj igent a gyermekekért!” mozgalom egy világméretű szavazás, amelynek keretében a fiatalok egy 10 pontos listáról kiválaszthatják a szerintük legfontosabb 3 gyermekjogi tennivalót.

A szavazás eredményét az ENSZ Közgyűlés gyermekekről szóló rendkívüli ülésszaka elé terjesztik szeptemberben. A mozgalom alapítói és támogatói között szerepel Nelson Mandela, Kofi Annan és Bill Gates is. A kampányt a UNICEF mellett egyéb, nem kormányzati szervek is támogatják.

A Nickelodeon gyermekcsatorna pályázat keretében lehetőséget biztosít nézői számára a véleménynyilvánításra. A játék eredményeként egy magyar gyermek is részt vehet, a Nickelodeon küldötteként, az ENSZ New York-i Közgyűlésén és a többi gyermekkel együtt személyesen adhatja át szavazatát és üzenetét a világ vezetőinek.

Az UNICEF-fel való együttműködés keretében a Nickelodeon legnépszerűbb rajzfilmhősei közvetítik a gyerekeknek a képernyőn keresztül a 10 pontban megfogalmazott társadalmi üzeneteket. A Nickelodeon játékán kívül a www.unicef.org és a www.gmfc.org nemzetközi honlapokon lehet szavazni.