Megszüntette a nyomozást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozó osztálya a Debreceni Egyetem (DE) rektora és az intézmény több vezetője ellen – közölte az Kompoltiné Jakab Ilona, a főkapitányság szóvivője. Az egyetem vezetőit egy névtelen feljelentő gazdasági bűncselekményekkel és a közbeszerzési eljárás megsértésével vádolta.

Az ügy elfogultság miatt került kivizsgálásra Hajdú-Bihar megyéből a borsodi főkapitányságra, ahol feljelentés kiegészítést rendeltek el. Az eljárás célja annak eldöntése volt, hogy valóban történt-e bűncselekmény, egyáltalán folytassanak-e a nyomozást. A kapott és bekért iratok, továbbá az elkészült revizori vélemény vizsgálata alapján a főkapitányság nyomozó osztálya megállapította: semmi nem utal bűncselekményre, ezért – összhangban az illetékes ügyészséggel – a nyomozást megtagadta.

Kiss Miklós, az egyetem jogi képviselője megnyugvással vette tudomásul a rendőrségi határozatot. A rendőrségnek – mondta el – valamennyi szükséges iratot átadtak, s a hatóság mindent rendben talált.