Az FBI őrizetbe vette Dmitry Skylarovot, aki titkosítási szakértőként tartott előadást az elektronikus könyvek védelmének feltöréséről. Skylarov letartóztatása élénk visszhangot váltott ki mind a konferencia résztvevői, mind a jogvédő és érdekvédelmi szervezetek között.

Az FBI Dmitry Skylarovot a Digital Millennium Copyright Act megsértésével vádolja, mivel az általa kifejlesztett Advanced eBook Processor program át tudja alakítani az Adobe elektronikus könyveit PDF formátumba. Az Adobe ezért beperelte Sklyarovot és az őt alkalmazó moszkvai Elcom céget is. Ha bűnösnek találják, Skylarovot félmillió dollár kártérítésre és öt éves börtönbüntetésre ítélhetik. Az Elcom és Skylarov szerint azonban programjuknak az a célja, hogy lehetővé váljék a legálisan vásárolt elektronikus könyvek biztonsági másolatának elkészítése, továbbá hogy lehetővé tegyék a könyvek más eszközökön való elolvasását. Az elektronikus könyvkiadók szerint azonban a program elsősorban kalózkodásra használható.

Az Elcom azt állítja weblapján, hogy az orosz törvények szerint lehetővé kell tenni a másolat készítését, és ehhez szolgál segédeszközként a program.