A Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal vizsgálja azt a feljelentést, amely Bognár László MIÉP-alelnök július 25-i sajtótájékoztatóján a Fradi eladásával kapcsolatban elhangzottakra vonatkozik – közölte a Legfőbb Ügyészség sajtóirodájának munkatársa kedden az MTI-vel.

Hozzátette: a magánszemély feljelentésében foglaltak közösség elleni izgatás bűntettének gyanújára utalnak. A központi nyomozó hivatal pedig azért jár el az ügyben, mert az érintett országgyűlési képviselő.

A MIÉP-sajtótájékoztató kapcsán utóbb érkezett feljelentéseket vélhetően egyesítik majd. A Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal hétfőn kezdte meg az elsőnek beérkezett feljelentés tanulmányozását, és három napon belül kell döntenie a nyomozás elrendeléséről, megtagadásáról, illetve a feljelentés-kiegészítésről.

Bognár László a MIÉP július 25-i budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a párt elítéli és nemzetellenesnek tartja, hogy döntően a Fotex Rt. tulajdonába kerül a Ferencváros labdarúgó csapata.

A MIÉP-alelnök szavai szerint “miután a mindenkor a tehetős pesti zsidó polgársághoz kapcsolt MTK-t a Békesi László által, tehát az úgynevezett reformkommunizmus és SZDSZ-liberalizmus által létrehozott és több szálon tulajdonolt Fotex Rt. birtokolja, a Fradi népe be van csapva”.

– Az FTC-t megszerezte az a mohó, gátlástalan üzletcsoport, amelynek semmi köze sincs a Ferencvároshoz és a magyarsághoz. Az önmagát magyarnak érző kispolgár – “rendes magyar ember” – identitása áll szemben az MTK-t pártoló “üzleties szellemű, idegengyökerű” nagypolgárral – jelentette ki akkor Bognár László.

Az ügyben azóta már nyolc zsidó szervezet tett feljelentést.