Megdöbbentőnek nevezte Homoki János, a Honvédelmi Minisztérium kisgazda államtitkára, hogy a nevét korrupcióval hozták összefüggésbe. Az FKGP-s honatya erről pénteken nyilatkozott az MTI-nek, miután visszatért szabadságáról. Homoki János visszautasította, a MiG-29-es vadászrepülők felújításával kapcsolatban róla megjelent információkat.

– Elképesztő, hogy Magyarországon, ha valaki őszintén bevallja vagyoni helyzetét rögtön korrupciógyanúba keverik – hangsúlyozta.

A kisgazda politikus úgy fogalmazott: “lehet találgatni, hogy honnan indulnak ki ezek a hírek”. Az MTI kérésére, hogy nevezze meg konkrétan kikre gondol, a kisgazda politikus azt mondta: az FKGP-ben neheztelnek rá, mert elhagyta a pártot, ezért ez is egy lehetőség. Homoki János szavai szerint helyette inkább azokkal az országgyűlési képviselőket kellene foglalkozni, akik nem adták le vagyonnyilatkozatukat, vagy akik több éves képviselői múlt után sem vallottak be semmilyen vagyont.

A honvédelmi államtitkár közölte: fontolgatja, hogy rágalmazás miatt pert indít azok ellen a médiumok ellen, amelyek összefüggésbe hozták a nevét a korrupcióval.