Elképzelhető, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal augusztus 21-e után egy-két feljelentés még tesz a Fölművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium öt agrárcégének vezetői és tisztségviselői ellen. Bár a miniszterelnök által megszabott vizsgálati határidő július 20-án lejárt és a vizsgált szervezeteknek adott nyolcnapos reagálási határidő is letelt már, egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor tárgyal a jelentésekről a kabinet, illetve mikor adják át az öt jelentést a nyomozó hatóságoknak. Borókai Gábor kormányszóvivő korábban ugyanis azt mondta lapunknak, hogy a Concordia Közraktározási Rt., a GMS 96 Kft., az ATEV Rt., a TIG Tartalékgazdálkodási Kht. és a szegedi Gabonakutató Intézet ügyében elkészült jelentéseket először a rendőrségnek adják át. Borókai nem zárta ki, hogy utána a közvélemény is megismerheti a dokumentumokat.

Az FVM-agrárcégek nagy port kavart ügyében szereplő vezetők közül eddig Szabadi Bélát, az agrártárca volt politikai államtitkárát, Korpompai Nicolette-et, a Concordia májusban felfüggesztett vezérigazgatóját, az Agrárinnovációs Kht. volt vezetőit, Osváth Lászlót és Sipter Ferencet, Böröczky Csabát, a GMS 96 Kft. egykori kereskedelmi igazgatóját és dr. Fazekas Árpádot, a VIX Kft. ügyvezető igazgatóját vette eddig őrizetbe a rendőrség.

A Kehi két további agrárcéget vizsgált. Az Agrármarketing Centrum Kft. és az Agrárpiac Fejlesztési Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ügyében – Sepsey Tamás Kehi elnök tájékoztatása szerint – csak ősszel várható a vizsgálatok befejezése.