Homoki János rágalmazás miatt kíván pert indítani azok ellen a sajtóorgánumok ellen, melyek összefüggésbe hozták a nevét a feltételezett korrupciós üggyel. Azt még nem tudni kik ellen, és hány ügyben indít eljárást a honvédelmi tárca politikai államtitkára.

Rövidesen megkezdődnek a jogérvényesítések Homoki Jánosnak, a honvédelmi tárca politikai államtitkárának sérelmére elkövetett jogsértésekkel kapcsolatban – mondta Monostory Attila, az államtitkár ügyvédje, a vadászgép-felújításokkal kapcsolatban feltételezett korrupciós ügyben.

Az államtitkár pénteken úgy nyilatkozott, hogy azt fontolgatja, rágalmazás miatt pert indít azok ellen a médiumok ellen, amelyek összefüggésbe hozták a nevét a feltételezett korrupcióval. Homoki János hétfőn közleményben jelentette be, hogy intézkedéseket kezdeményezett, “amelyek lehetővé teszik az ügy megnyugtató tisztázását”.

Monostory Attila nem kívánt arról nyilatkozni, hogy kikkel szemben és összesen hány jogérvényesítést kezdeményeznek. Célzott viszont arra, hogy nem egyetlen ügyről van csupán szó. Arra a kérdésre, hogy ezek az intézkedések médiumok, vagy személyek ellen irányulnak-e, szintén nem kívánt válaszolni, mint ahogyan arra sem, hogy a korrupciógyanúról elsőként beszámoló stop.hu internetes lap ellen indítanak-e bármiféle jogi eljárást.

Az ügyvéd úgy szerint mindenhol lehet számítani jogérvényesítésre, ahol bekövetkezett a jogsértés. Monostory Attila közölte, hogy az üggyel kapcsolatban a minisztériumon belül is intézkedést kezdeményezett az államtitkár, azonban – mivel ez a tárca belső ügye – ennek részleteiről nem jogosult nyilatkozni.

Múlt hét szerdán jelent meg az a hír, hogy a titkosszolgálatok olyan információk és közvetett bizonyítékok birtokába jutottak, amelyek szerint a vadászgéptenderen induló, a MiG-ek modernizálását ajánló német-orosz érekeltségű konzorcium pénzt adott vagy ígért a HM vezetőinek. A feltételezéseket mindkét fél visszautasította, és az állítólag ezután vizsgálódó Nemzetbiztonsági Hivatal sem árult el részleteket. Közben egy ismeretlen magánszemély feljelentést tett az ügyben.