Várhatóan jövő szerdára hívja össze az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát a testület szocialista elnöke, annak érdekében hogy tisztázzák a MIG-29-es vadászgépek felújítása kapcsán felmerült, korrupcióra utaló információkat. Keleti György, a grémium elnöke az MTI-nek kedden nyilatkozva elmondta, hogy az ülésen a tervek szerint a nemzetbiztonsági minisztert, vagy annak államtitkárát, a honvédelmi minisztert, a Nemzetbiztonsági Hivatal vezetőjét és a Katonai Biztonsági Hivatal igazgatóját hallgatnák meg az ügyben.

A stop! internetes portál a múlt héten azt adta hírül: korrupciós ügyről szerzett tudomást a Nemzetbiztonsági Hivatal a honvédségi vadászgép-beszerzés ügyében, mi több, a Honvédelmi Minisztérium egyik legmagasabb beosztású tagja ellen már közvetett bizonyítékok is rendelkezésre állnak.

Simicskó István, a Miniszterelnöki Hivatal nemzetbiztonsági államtitkára az MTI-nek akkor úgy nyilatkozott: a Nemzetbiztonsági Hivatalnak nincsenek olyan jellegű információi, amelyek aznap a stop! című internetes portálon a honvédség vadászgép-beszerzésével kapcsolatban megjelentek.Keleti György kifejtette: nemzetbiztonsági szempontból nem közömbös, ha egy vezető politikust – a hírek szerint – egy külföldi cég korrumpált.

– Kérdés, hogy a vezető politikus valóban elkövette-e ezt – tette hozzá.