Homoki János, a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára sajtó-helyreigazítás közzétételét kérte a stop! című internetes újságban a MiG-29-es vadászrepülőgépek felújítása kapcsán megjelent cikkel kapcsolatban.

Monostory Attila közleményében tudatta: a múlt szerdán megjelent cikk azon részével kapcsolatban kértek helyreigazítást, amely félreérthetetlenül az államtitkárra utalt. A közlemény megemlíti, hogy az internetes lap főszerkesztője a sajtó-helyreigazítással kapcsolatban már megkereste az ügyvédet és üzenetátadásra kérte, amely időközben meg is történt. Ennek tartalmáról Monostory Attila nem árult el részleteket.

Az ügyvéd közleményében beszámol továbbá arról, hogy Homoki János a tv2 televízióhoz kifogást nyújtott be az 1996. évi I. törvény előírásainak megsértése miatt, ugyanis a televíziós csatorna augusztus 9-ei Tények című műsorában szerinte az ügyről nem tárgyilagosan és kiegyensúlyozottan tudósított. A jogsértés kiemelkedő tárgyi súlya miatt ezzel egyidejűleg az ORTT Panaszbizottságát is értesítették.

Az ügyvéd arról is tájékoztat, hogy az államtitkár hamis vád bűntette miatt feljelentést tett az ellen az ismeretlen személy ellen, aki a stop! által közölteket átvéve – a cikk vonatkozó részének az államtitkár személyére történt burkolt gyanúba keverése alapján – feljelentést juttatott el az ügyészséghez.

Az ügy hátterében az áll, hogy a stop! internetes újság a múlt szerdán azt írta: a Nemzetbiztonsági Hivatal korrupciós ügyről szerzett tudomást a honvédségi vadászgép-beszerzés ügyében és a Honvédelmi Minisztérium egyik legmagasabb beosztású tagja ellen már közvetett bizonyítékok állnak a hivatal rendelkezésére. A lap belföldi hírszerzői információi szerint a Honvédelmi Minisztérium egyik legmagasabb rangú tagját érinti az ügy, aki egyben parlamenti képviselő is. Azt írták, hogy a meg nem nevezett, azonban egyértelműen kisgazda honatya legutóbbi vagyonbevallásában feltűnő mennyiségű, több mint ötvenmilliós készpénz-állományt tüntetett fel. A portál informátorára hivatkozva közölték, hogy a korrupciós ügybe még akkor keveredett az egyik honvédelmi minisztériumi vezető, amikor még nem vetették el teljesen a korábbi harci repülők rekonstrukcióját. Szerintük a pénz vélelmezhetően orosz-német forrásból vándorolt magánkézbe.

A cikk információit cáfolta Demeter Ervin, a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter is, Homoki János pedig tiltakozott gyanúba keverése ellen.