A MiG 29-es harci repülőgépek felújításával kapcsolatos feltételezett visszaélések ügyében feljelentés-kiegészítést rendelt el a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal augusztus 17-én – közölte az MTI érdeklődésére Horányi Miklós, a Legfőbb Ügyészség (LÜ) sajtószóvivője szerdán.

A LÜ sajtóirodájának egyik munkatársa korábban elmondta: egy magánszemély tett feljelentést augusztus 10-én. A LÜ nyomozás-felügyeleti főosztálya a feljelentést és az interneten talált egyéb információkat augusztus 16-án továbbította a nyomozó hivatalhoz.

A stop! című internetes újság augusztus 8-án közzé tett híre szerint korrupciós ügyről szerzett tudomást a Nemzetbiztonsági Hivatal a honvédségi vadászgép-beszerzés ügyében, s állításuk szerint a Honvédelmi Minisztérium egyik legmagasabb beosztású tagja ellen már közvetett bizonyítékok is rendelkezésre állnak.

Demszky Gábor főpolgármester időközben azt nyilatkozta: Orbán Viktor miniszterelnök másfél éve tud az amerikaiaktól a MiG-29-esek felújítása körüli korrupció gyanújáról. Demszky Gábor ezt Peter Tufóra, az Egyesült Államok volt budapesti nagykövetére hivatkozva közölte, a diplomata azonban cáfolta, hogy az ügyben információkat adott volna a kormányfőnek.

Demeter Ervin polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter példátlannak és felelőtlennek nevezte Demszky Gábor nyilatkozatát, és a stop! című internetes újságot helyreigazításra kérte.