Csütörtökön részben beismerte az ellene felhozott vádakat Eric Franklin Rosser. A pedofíliával vádolt nemzetközi hírű zongorista beismerte, hogy fiatal lányokkal volt szexuális kapcsolata, és azt is bevallotta, hogy rendszeresen pedofil képeket készített, illetve nézegetett.

Tagadta azonban, hogy nemzetközi bűnbanda tagja lenne és árusítaná a felvételeket, miként azt az FBI feltételezi. Közölte: csak magának készítette a képeket és videofelvételeket. Nem tagja semmiféle bűnbandának, nem adta el senkinek sem az általa készített felvételeket. Azt is állította egy thaiföldi bíróság előtt, hogy nem erőszakoskodott senkivel, fiatal thai prostituáltakkal volt kapcsolata.

Egy thaiföldi bíróság elfogása után két nappal már el is ítélte a férfit, mert hamis papírokkal lépett az ország területére. Nyolc hónap börtönbüntetésre ítélték, de négy hónapra felfüggesztették a büntetést, mert a férfi fellebbezett. Eközben az Egyesült Államok – rögtön, miután elkapták Rossert – kérte kiadatását. A thai hatóságok azonban még nem döntötték el, hogy bíróság elé állítják-e gyerekekkel folytatott szexuális kapcsolatai miatt, vagy kiadják az Egyesült Államoknak. Rosser ellen már vallomása előtt is több bizonyítékot találtak, többek között együtt szerepel egy saját maga által készített pornófelvételen egy 11 éves thaiföldi kislánnyal.