A sport egyértelműen a jog önálló területe lett attól, hogy a viszonyait törvény szabályozza – mondta Sárközy Tamás, a Magyar Jogász Egylet elnöke.

A professzor a csütörtöki II. magyar sportjogi konferencia után hangsúlyozta, hogy a tanácskozást ezúttal is elsősorban a tapasztalatcsere szándékával rendezték meg.

  • A sport mindennapjaiban ma már erőteljesen jelen van nálunk is a jog, legyen elég csupán a versenyzők és klubjaik bíróság elé vitt szerződésszegési ügyeire, a csapatok adásvételi tranzakcióira utalnom – mondta Sárközy Tamás, aki jellemző példaként említette meg az MTK-t és a Ferencvárost egyaránt tulajdonló Várszegi Gábort ért támadásokat arra, hogy ma még sokan szívesen helyezik előtérbe vágyaikat a törvényes lehetőségekkel szemben.
  • Sem a hatályos magyar jogszabályok, sem a futballszövetség normái nem tiltják, hogy egy személynek több klub legyen a birtokában, mondhat akárki, akármit, ez a lényeg – magyarázta.

A konferencián Szakács Imre, az Ifjúsági és Sportminisztérium politikai államtitkára, Dénes Ferenc, az ISM helyettes államtitkára, Kolláth György alkotmányjogász, s Horváth Gábor ügyvéd tartott előadást Sárközy Tamás mellett.