Ismeretlenek megfenyegették Tasnádi Péter egyik ügyvédjét, Szikinger Istvánt.

Az ügyben már megkezdődött a nyomozás – derült ki a sajtóban maffiaperként emlegetett büntetőügy keddi tárgyalásán. A többek között bűnszervezet létrehozásával és irányításával vádolt Tasnádi a Pest Megyei Bíróságon azt állította: “bérgyilkosokat bízott meg Pintér, hogy engem kivégezzenek”.

Váratlan bejelentések hangzottak el a súlyos bűncselekményekkel, köztük bűnszervezet létrehozásával és irányításával vádolt Tasnádi Péter és társai elleni büntetőperben a Pest Megyei Bíróságon. Az érdemi tárgyalás megkezdése előtt Tasnádi egyik védője, Szikinger István kért szót, aki bejelentette: augusztus 11-én arra értek haza a nyaralásból, hogy valaki megrongálta lakásán a zárakat. Néhány nappal később a lakás telefonján feleségével beszélve megüzenték: “Ha nem hagyjátok abba a nyomozást Pintér ellen, kicsontozunk benneteket”. Hétfőn az ügyvédi irodába törtek be, ahonnét egy kivételével valamennyi számítógépet elvitték. A telefonos fenyegetés ügyében már nyomoz a rendőrség.

  • Természetesen nem nyomozunk Pintér Sándor belügyminiszter ellen, azonban felvetődtek olyan adatok, melyek szerint Tasnádival szemben manipulált eljárás folyik, s Pintér Sándor “bűnügyileg” meg akarja őt semmisíteni. Többen megkerestek és beszéltek nekem erről. Ha addig nem ölnek meg, az erre vonatkozó bizonyítékokat a bíróság elé tárom – fogalmazott Szikinger István. (Az alkotmányjogász korábban hosszú évekig tanított a rendőrtiszti főiskolán, Pintér Sándor minisztersége kezdetén tagja volt az általa összeállított tudományos tanácsnak is.)

Az ügyvéd bejelentését követően Tasnádi arról beszélt, hogy a belügyminiszter bérgyilkosokat bízott meg azzal, hogy meggyilkoltassa. – Ha a hatóságok Magyarországon nem fogják Pintér Sándor ellen megindítani az ügyet, akkor külföldön fogjuk kirobbantani – jelentette ki a két éve előzetes letartóztatásban lévő Tasnádi, aki szerint rajta kívül a felesége és az ügyvédje élete is veszélyben van.

Tasnádi ezt követően átadott a bíróságnak egy olyan dossziét, amely megfogalmazása szerint igazolja kijelentéseit. A gyanúsított azt állította ugyanis, hogy az iratkötegben olyan, közjegyző által hitelesített nyilatkozatok vannak, amelyek bizonyítják, hogy Pintér Sándor belügyminiszter meg akarta öletni.

  • Egy volt KGB-ügynök állt kapcsolatban olyan bérgyilkosokkal, akiket az én megölésemmel bíztak meg, továbbá a világ legveszedelmesebb bérgyilkosa egy külföldi börtönben terhelő vallomást tett Pintér Sándorra. Nem ismerem, magától jelentkezett – állította a vádlott. Hozzátette: ha megölik a nyilatkozót, a bíróságot terheli a felelősség, ugyanis más nem tudja, ki szerepel a dossziéban. Tasnádi egyébként nem a keddi tárgyaláson illette először vádakkal Pintér Sándort. Korábban úgy nyilatkozott: ügyében vádirat sem született volna, ha üzleti tevékenysége nem sértette volna Pintér érdekeit.

A bejelentések után a bíróság a tanúk meghallgatásával hozzákezdett az érdemi tárgyaláshoz. Az egyik tanú állította, hogy az általa irányított cégekben a pénztári bizonylatok nem tartalmaznak valótlan adatokat. Bár néhány, több tízmilliós bevételi bizonylaton valóban nem szerepelnek Tasnádi aláírásai, illetve kétséges, hogy azok tőle származnak. A per szakértők meghallgatásával folytatódik.

A szabadságát külföldön töltő belügyminiszter nem kívánt az elhangzottakról nyilatkozni, szóvivője útján csak annyit közölt: eddig sem foglalkozott egyedi ügyekkel, és ez a gyakorlat ezután sem változik. Szikinger István a tárgyaláson átadott dokumentumokkal, valamint az említett bizonyítékokkal kapcsolatban szintén nem kívánt részleteket elárulni.