Az Állami Számvevőszék mindent rendben talált az MSZP Pest megyei szervezetének gazdálkodásában. A párt szerint tehát nem igaz az APEH szóvivőjének az az állítása, miszerint az MSZP-nek többmilliárdos adócsalással kell elszámolnia. Burillák Attila szerint viszont ő ezt nem mondta.

Az Állami Számvevőszék befejezte az MSZP Pest megyei szervezeténél a szocialisták felkérésére végzett vizsgálatát, és mindent rendben talált a szervezet gazdálkodásában – hangzott el az MSZP budapesti székházában tartott sajtótájékoztatón. Burány Sándor elnökségi tag szerint Burillák Attila APEH-szóvivő hazudott, amikor a Blikknek – a lap keddi száma szerint – azt állította, hogy az MSZP-nek többmilliárdos adócsalással kell elszámolnia, illetve, hogy több mint ötmilliárd forint értékű fiktív számlát foglaltak le a párt országos irodájában.

Az adórendőrség ugyanis egy ötmilliárd forintos értékű áfacsalás ügyében nyomoz, melynek kapcsán őrizetbe vették Balázsi Tamást, az MSZP vecsési szervezetének időközben felfüggesztett elnökét is. A szocialisták Pest megyei elnöke, Szabó Imre szerint az APEH nem bizonyította állítását, nem is tehette, hiszen még folyik a vizsgálat. Az eljárás során két olyan számla ellenpárját keresték, amelyet az 1998-as választási kampányban a vecsési szervezet összesen 24 689 forint értékben kifizetett. A számlák mögött volt teljesítés: szórólapok készültek és kerültek az utcára. Ha az APEH teóriája igaz lenne is, az MSZP akkor sem kibocsátója, hanem befogadója volt a számláknak, tehát a párt lenne a károsult. Burány szerint az adóhatóság és a szóvivője nyilatkozataival megsértette a köztisztviselők jogállásáról, valamint az adózás rendjéről szóló törvényt, mert nem tartózkodott a politikai véleménynyilvánítástól, és az MSZP felhatalmazása nélkül információkat adótitkot érintő kérdésekről.

Burillák cáfolta a vádat és közölte: a lap főszerkesztője ígéretet tett arra, hogyhelyreigazítást tesz közzé. (A szóvivő az ügyben korábban – szó szerint – így nyilatkozott: “az MSZP országos központjában egy sokmilliárdos, maffiajellegű bűncselekmény-sorozat tárgyi bizonyítékait foglalták le”.) A parlament alkotmányügyi bizottságának fideszes alelnöke szerint a szocialisták azért támadják egymás után a demokratikus intézményeket, mert a pártnak nincs igazi programja. Rubovszky György azt mondta, az APEH-et ért szocialista bírálat beleillik a párt program nélküli stratégiájába. Hozzátette, a szocialisták annak ellenére is hazugsággal vádolták Burillák Attilát, hogy kiderült: az újságíró hibájából került az MSZP-t érintő inkriminált mondat a cikkbe.