Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Bűnügyi Igazgatósága azt kérte az Állami Számvevőszéktől, hogy adjon tájékoztatást az adóhatóságnak az MSZP vecsési szervezete könyveléséről – mondta el az MTI-nek Burillák Attila, az APEH szóvivője hétfőn.

A szóvivő beszámolója szerint az adónyomozók arra kíváncsiak, hogy a vecsési szervezet 1999-es, illetve 2000-es könyvelésében találhatók-e számlák bizonyos kibocsátóktól, akik érintettek a nemrég kirobbant fiktívszámla-ügyben.

A nyomozás legújabb eredményeiről szólva Burillák Attila elmondta, hogy a vecsési ügyben talált fiktív számlák összértéke már elérte a 6,5 milliárd forintot. A nyomozás során mintegy 600 cég, illetve egyéni vállalkozás érintettségét állapították meg. Az ügyben továbbra is öten vannak előzetes letartóztatásban.

– A Fővárosi Főügyészség indítványozta a bíróságon a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának meghosszabbítását, és azt a bíróság el is rendelte – közölte az MTI-vel Borbély Zoltán, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Hozzátette: a meghosszabbítást azért kérte a Fővárosi Főügyészség, mert úgy látják, hogy továbbra is fennáll a veszély, hogy a gyanúsítottak veszélyeztethetik a büntetőeljárás sikerességét, ha lehetőséget kapnak az összebeszélésre.