Több mint kétmillió forint kárt okoztak azok a mentősök, akik a rendőrség gyanúja szerint kórházba szállítás közben több beteget megloptak. Az Országos Mentőszolgálat egyik munkatársát előzetes letartóztatásba is helyezték. Az öt ápoló, illetve sofőr attól sem riadt vissza, hogy eszméletlen állapotban lévő sérültek pénzét vagy értéktárgyait vegye el.

A rendőrség gyanúja szerint az Országos Mentőszolgálat munkatársai eszméletlen állapotban lévő betegeket is megloptak, miközben kórházba szállították őket – hangzott el a VIII. kerületi kapitányság szerdai sajtótájékoztatóján. Balázs Norbert nyomozásvezető elmondta: az érintett öt budapesti mentősre eddig hat bűncselekményt sikerült rábizonyítani, amelyeket tavaly november óta követtek el. Göndöcs Zsigmond, a mentőszolgálat helyettes vezető főorvosának tájékoztatása szerint körübelül két és fél millió forint kárt okoztak az elkövetők, akik ápolóként vagy sofőrként dolgoztak. A rendőrség segítségét még tavaly kérték, mivel az előző évekhez képest egyre több beteg tett panaszt, mert értéktárgyaik vagy a pénzük eltűnt.

A mentősök vesztét egy áprilisi lopás okozta. Ekkor egy kórházba szállított sérült céges bankkártyáját úgy vitték el, hogy közben az értékmegőrző átvételi elismervényét aláírták. Ezután egymillió forintot emeltek le a számláról. A rendőröknek ez alapján sikerült azonosítaniuk a tolvajokat, akik a lopások jelentős részét elismerték. A házkutatások során más bűncselekményekből származó tárgyak is előkerültek, amelyeknek tulajdonosai egyelőre nem ismertek. Ezek között óra, betétkönyv és mobiltelefon is van. E. Lajost előzetes letartóztatásba helyezték, míg társai szabadlábon védekezhetnek. A nyomozás tovább folyik, és elképzelhető, hogy hamarosan a mentőszolgálat további három munkatársa is a gyanúsítottak közé kerül.