A BKÁE Államigazgatási Főiskolai Kar (egykori Államigazgatási Főiskola) döntése értelmében hivatalos felvételi előkészítő évfolyamot indítanak azoknak, akik a 2002-es évben az intézménybe felvételiznek. A levelező-konzultációs előkészítő évfolyam a főiskolai rendszerhez igazodik, melyre az ország bármely pontjáról jelentkezhetnek a felvételizők. A döntést indokolja, hogy az elmúlt három évben az Államigazgatási Karon volt a legnagyobb a túljelentkezés (irodalom-történelem felvételi), meghaladta a jogi karokét is. Ez annak is köszönhető, hogy sokan felismerték a lehetőséget: a főiskola elvégzése után három éves kiegészítő képzéssel jogi kari diploma szerezhető, így a jelentkező hat év alatt két diplomát szerezhet.

Az októberben kezdődő hivatalos képzés elsősorban azért jön létre, mert az Államigazgatási Főiskolai Kar felvételi rendszere a jövő évben változik, ami a vizsgán – minden bizonnyal – váratlanul érheti a felvételizőket. A levelező-konzultációs képzésre azok a már érettségizettek is jelentkezhetnek, akiknek időbeosztásuk nem teszi lehetővé, hogy heti rendszerességgel több szemináriumon vegyenek részt, vagy a főiskolai diplomával lehetőséget kívánnak teremteni maguknak a további államigazgatási előmenetelre. Ez több tízezer államigazgatási dolgozót is érint.

Jelentkezni lehet az évfolyamvezetőnél a 06 – 30 / 210 – 7930 -as, illetve a (06 – 1) 473 – 0769 -es hivatali számokon. Jelentkezéseket korlátozott számban, hívási sorrendben fogad el az intézmény. A jelentkezőknek teljes áttekintést kapnak a felvételi típusfeladatok rendszeréről, a lehetséges felvételi feladatokról és azok – javítótanár által elvárt – megoldási menetéről. A képzés szakanyagainak lektorai és meghívott előadói a középiskolai tankönyvszerzők (például Száray Miklós, dr. Závodszky Géza) is.