A tv2 információi szerint a legfőbb ügyész bekérette a Miniszterelnöki Hivataltól (MeH) a Happy End Kft.-vel kötött többmilliárdos szerződéseket.

A tv2 hírműsorában elhangzottak szerint ez abból a levélből derül ki, amelyben Polt Péter legfőbb ügyész válaszolt Keller László szocialista képviselő szeptember közepén hozzá intézett kérdéseire. A kereskedelmi televízió utalt arra, hogy Keller László egyebek mellett azt firtatta: mikor és milyen lépéseket kíván tenni a legfőbb ügyész a MeH és a Happy End Kft. között létrejött “törvénytelen szerződés érvénytelenítése ügyében”.

A tv2 hivatkozott az Állami Számvevőszék jelentésére, amely – a hírműsor tájékoztatása szerint – megállapította, hogy a közbeszerzési eljáráson nyert Happy End Kft. árajánlata hiányos volt, és a cég nem mindig igazolta számlákkal a költségeket. Kertész Viktória, az Országimázs Központ szóvivője a legtermészetesebbnek találja, hogy a legfőbb ügyész bekérette a Miniszterelnöki Hivataltól (MeH) a Happy End Kft.-vel kötött szerződéseket, miután szerinte nyilvánvaló: Polt Péter csak akkor tudja megvizsgálni a dokumentumokat képviselői kérésre, ha azok rendelkezésére állnak.

A szóvivő közölte: az államigazgatási egységnél soha nem látott aprólékossággal elvégzett állami számvevőszéki vizsgálat csupán kisebb számvitel-technikai hiányosságokat tárt fel. Hozzátette, hogy ennek jövőbeni elkerülése érdekében az ÁSZ elnökének kérésére a MeH Országimázs Központjában intézkedési terv készült, amelyet már továbbítottak is a számvevőszék elnökének.