A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium egy újabb társaságánál felmerült gazdasági bűncselekmény gyanúja miatt tett feljelentést a KEHI.

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium egy újabb társaságánál merült fel gazdasági bűncselekmény alapos gyanúja – írja a Népszabadság. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) az ORFK szervezett bűnözés elleni igazgatóságán feljelentést tett, az FVM cégeinél még az év elején elrendelt vizsgálatsorozat eredményeképpen felmerült gyanú miatt. A Népszabadság értesülése szerint az Agrármarketing Centrum Kht. (AMC) gazdálkodásával összefüggésben a KEHI többmilliós hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen tette meg a feljelentést.

A KEHI vizsgálata azt állapította meg, hogy a közösségi marketingtevékenység végzésére, rendezvények, konferenciák szervezésére és lebonyolítására létrehozott AMC több rendezvényét jelentősen túlszámlázta. Néhányszor előfordult például, hogy a társaság a néhány százezer forintos rendezvényt a könyvelésében úgy tüntette fel, mintha annak lebonyolítására több millió forintot költött volna. A KEHI feljelentése szerint több esetben tíz-tizenötszörös túlszámlázás történt.

A lap úgy tudja, feljelentésében a KEHI fél tucat konkrét “gazdasági eseményt” nevesített, amelyekben indokolatlanul vagy bizonyíthatóan megalapozatlanul állítottak ki igen magas számlákat, és fizették ki azokat a rendezvény lebonyolítóinak. Ennek ellenére a rendőrség még nem döntötte el, hogy a KEHI-től átvett iratok alapján megindítja-e a nyomozást ismeretlen tettesek ellen, avagy a feljelentés kiegészítését rendeli el.