Elmarasztalta, helyreigazításra és 700 ezer forint kártérítésre kötelezte a Budaörsi Városi Bíróság elsőfokú ítéletében Keller László szocialista képviselőt.

A Budaörsi Városi Bíróság kedden meghozott elsőfokú ítéletében elmarasztalta Keller László szocialista képviselőt a polgári titkosszolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter munkájával kapcsolatos kijelentései miatt. Demeter Ervin elmondta, hogy a személyiségi jogi perben, a jó hírnév megsértése miatt kérte a bíróságtól Keller László elmarasztalását a még tavaly decemberben a tv2 egyik műsorában és a Magyar Hírlapban tett kijelentései miatt.
A miniszter azt sérelmezte, hogy az országgyűlési képviselő azt állította: a Torgyán József köréhez tartozó Pákh Imre ügyeit a nemzetbiztonsági szolgálatoknak vizsgálni kellene, azonban ezt azért nem teszik meg, mert Demeter Ervin családja is hungarista, mint Pákh.

A bíróság arra kötelezte Kellert, hogy az ítéletet saját pénzén tegye közzé azokban a médiumokban, ahol a kijelentései megjelentek. Keller Lászlót a bíróság emellett 700 ezer forint nem vagyoni kártérítésre ítélte.

További részletek az Origo cikkében