Jogerősen helyreigazításra kötelezte a Legfelsőbb Bíróság a Magyar Nemzet című napilapot abban az eljárásban, amelyet Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke indított személyiségi jogainak sérelme miatt.

Az ellenzéki politikus a Legfelsőbb Bíróság szerdai határozatát követően az MTI-nek nyilatkozva közölte: az ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye.
A szabad demokrata politikus a Magyar Nemzet 2000. november 24-én megjelent, Kuncze Gábor elhatárolódik a Wallistól című cikkére kért helyreigazítást.
A napilap írása szerint Kuncze Gábor tavaly november 23-án az m1-es televíziós csatorna egyik műsorában azt állította, hogy 1998 decemberében bérleti szerződést kötött egy Land Rover típusú terepjáróra. Ezt azonban két héttel korábbi, vagyoni helyzetét ismertető nyilatkozatában nem említette, és még az ATV november 20-i adásában is azt mondta, hogy mindössze egy Volkswagen Golffal rendelkezik.
Kuncze Gábor személyiségi jogainak sérelme miatt fordult a bírósághoz. Kifogásolta, hogy a cikk szerint ő két tévécsatornán egymással ellentétes nyilatkozatot tett vagyoni helyzetével kapcsolatban. Ezzel – álláspontja szerint – az írás azt sugallta, hogy szavahihetősége kétségbe vonható.
Az SZDSZ elnöke az ítélethozatalt követően elmondta: a LB azt állapította meg, hogy – szemben a Magyar Nemzet állításaival – a vagyoni helyzetével kapcsolatos nyilatkozatai és a tényleges vagyoni helyzete között nincs ellentmondás a gépkocsit illetően sem.
A napilap szerkesztőségében közölték, hogy az ügyben jogi képviselőjük nyilatkozik, őt azonban az MTI nem tudta elérni.