Hangulatkeltésnek nevezte a Legfőbb Ügyészség szóvivője azt a véleményt miszerint a Schlecht-ügy jól példázza, hogy az igazságszolgáltatás a politika befolyása alá került. Bárándy Péter ügyvéd nyilatkozott erről, miután az ügyészség megszüntette a 2 éve tartó nyomozást a Schlecht ügyben. A vádhatóság képviselője erre reagált.

Az ügyészek két év alatt sem tudtak annyi bizonyítékot összegyűjteni, amennyivel vádat emelhettek volna Schlecht Csaba ellen – mondja a Legfőbb Ügyész szóvivője. Horányi Miklós szerint az igyekezet nem elég, ha nincsenek bizonyítékok. Így szűnt meg az eljárás azzal az indoklással, hogy amikor Schlecht Csaba eladta cégét Kaya Ibrahimnak, a kft-nek már nem volt vagyona. Adóssága volt, csaknem 100 millió forint.

“Ez egy olyan érvelés, amivel én egyébként a védői panaszokban szoktam találkozni, és amelyeket az ügyészség és más nyomozóhatóság nem szokott elfogadni.”- fogalmazott Bárándy Péter.

Éppen ezért jutott az ügyvédnek a Schlecht ügy kapcsán újra eszébe: Érezhetően befolyásolja a politika az igazságszolgáltatást. Az ügyészség szóvivője szerint mindez csak hangulatkeltés.

“Az a látszat keletkezik, hogy minket a politika befolyásolna. Nem! Kizárólag a szakma. A hangulatkeltés pedig a jelen pillanatban, amikor ennyire benne vagyunk a választások kellős közepében, előkészületében, ez egy olyan hangulatkeltés, aminek politikai hatása van.” -fogalmaz Horányi Miklós.

Az ügyészség egyébként sem kíván politikai vitába bonyolódni ügyvédekkel – mondta a legfőbb ügyészség szóvivője.