A szoftvercég trösztellenes ügyében született megállapodást ellenző csoportosulás élén Tom Reilly, Massachusetts-i főügyész áll. Reilly szerint a megállapodás jelenlegi formája csupán jelentéktelen változásokat eredményezne.

A szövetségi kormány és a Microsoft képviselői között múlt héten megszületett egyezmény értelmében a cég konkurensei is betekintést nyerhetnének a Microsoft gyártási folyamataiba így lehetőséget kapva arra, hogy a Windows operációs rendszerrel minél teljesebben együttműködő alkalmazásokat készíthessenek. A megoldás a Microsoft több téren meglevő, vagy kialakuló egyeduralmát hivatott csökkenteni.

A kormány által aláírt megállapodás életbe lépéséhez a perben részt vevő 18 állam fejbólintása is szükséges, jelenleg azonban több aláírás bizonytalan. Az államok néhány napot kaptak a 21 oldalas egyezmény tüzetes átvizsgálására. Elsőként Massachusetts jelentette ki, hogy nem fogadja el a tervezetet. Reilly kijelentette, hogy a szövegezés számos pontja olyan kiskapukat tartalmaz, melyek segítségével a Microsoft kibúvót találhat a megállapodás hatálya alól. A főügyész vélekedése szerint “hihetetlen, hogy az Igazságügyi Minisztérium ilyen egyességbe belement”. Reilly elmondta, hogy olyan szabályozás létrejöttét fogja szorgalmazni, mely fokozottabban ellenőrzi a Microsoft piaci tevékenységét. Az egyezménnyel egyet nem értő államok módosítások kérése mellett saját nevükben is jogi eljárást indíthatnak a Microsoft ellen.