Ambrus Attila követeli, kérjen tőle bocsánatot a rendőrség, mivel megsértették személyiségi jogait, amikor összehasonlították az emberölés kísérletével és fegyveres rablás bűntettével gyanúsított V. Lászlóval.

Dézsi Mihály, a BRFK szóvivője az [origo]-nak csak annyit mondott: “a Whiskys dolga, hogy mit csinál”. A Whiskys ügyvédje az [origo]-nak azt mondta, ha a rendőrök nem kérnek bocsánatot védencétől, pert indít személyiségi jogok megsértése miatt. Magyar azzal indokolta felháborodásukat, hogy a rendőrök egy múlt héten tartott sajtótájékoztatón egy emberölés kísérletével és fegyveres rablás bűntettével gyanúsított férfihez hasonlították Ambrust. A BRFK múlt héten tartott sajtótájékoztatót V. László elkapásával kapcsolatban. V. Lászlót nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete, rablás bűntette és egyéb bűncselekmények ellövetésének alapos gyanúja miatt tartóztatták le. Állítólag V. László áll több pénzszállító autó, posta és zálogház kirablása mögött. A sajtótájékoztatón többször elhangzott, hogy V. László “jobb bűnöző”, “profibb bűnöző”, mint Ambrus Attila.

Magyar György közölte: kikérik maguknak az összehasonlítást. “Ambrus nem lőtt rá senkire, ő jópofán, stílusosan rabolt. V. L. pedig – a gyanú szerint – gondolkodás nélkül lőtt” – érvelt Magyar. Az ügyvéd hozzátette: Ambrust csak sorozatrablásért ítélték el, ugyanakkor felmentették a több emberen, illetve 12 rendbeli fegyveresen, részben bűnszövetségben elkövetett rablás vádja alól. “A rendőrségnek sincs joga, hogy mélyebbre rántson valakit” – mondta Magyar. Ambrus korábban pert nyert a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságával szemben, mert hónapokig nem engedték megjelenni egyik interjúját egy magazinban.