A jelek szerint Nagy-Britanniában már közel áll a bukáshoz a BMG azon próbálkozása, hogy különféle másolásvédelmi eljárásokkal lássák el az audió
CD-ket.

A BMG első másolásvédelmi technológiával szerelt zene CD-je Natalie Imbruglia White Lilies Island című új albuma. A lemez november elején jelent meg a brit boltokban, de a legfrissebb hírek szerint a lemezkiadó máris a visszahívását és kicserélését tervezi.
Natalie Imbruglia weboldalának közleménye szerint a vásárlók csalódtak a BMG másolásvédelemmel ellátott lemezében, és közülük nagyszámban akadt olyan, aki visszavitte a lemezt a boltba. A White Lilies Island az izraeli Midbar Cactus Data Shield másolásvédelmi technológiájával került levédésre a PC-n való illegális sokszorosítás megakadályozása céljából. Az eljárás szisztematikusan hibát állít elő a zenei adatfolyamban, amelyet az asztali CD lejátszók állítólag képesek olymértékben kijavítani, hogy a hallgató nem érzékeli azt. A számítógépes CD meghajtók azonban nem képesek kijavítani a hibát, így a lemez a PC-kben lejátszhatatlan. Számos felhasználó abban a hiszemben vásárolta meg a szóban forgó CD-t, hogy azt minden további nélkül le tudja majd játszani számítógépével. Miután azonban fény derült a megkötésre, sokan egyszerűen visszavitték a lemezt a boltba, ahol vették, és követelték annak vételárát. A hírek szerint a BMG most azt tervezi, hogy visszahívja a lemezeket, és ingyen kicseréli azokat másolásvédelem nélküli változatra.

Szintén problémát jelentett, hogy a lemezeken semmilyen figyelmeztetés nem volt található, ami felhívta volna a vásárlók figyelmét a megkötésekre. Egyelőre nem tudni, hogy a brit piacon kívül megjelenő másolásvédett lemezekre milyen sors vár, de a felhasználók vélekedése a másolásvédelmi eljárásról meglehetősen egyértelműnek tűnik. Azokat a felhasználókat, akik továbbra is PC-jükben szeretnék meghallgatni lemezeiket, minden bizonnyal nem fogja megvigasztalni egy számítógépekkel való inkompatibilitásra figyelmeztető felirat.