Szóbeli figyelmeztetésben részesítette az ORTT panaszbizottsága az ATV Sajtóklub című műsorát.

A bizottság állampolgári bejelentés alapján megvizsgálta a 2001. november 9-én sugárzott műsorban elhangzottakat, és megállapította, hogy a hivatkozott műsorszámban elhangzott egyes véleménynyilvánítási formák túlléptek a társadalomban általánosan elfogadott erkölcsi és etikai normákon.

Mint emlékezetes, ebben az adásban nevezett Bayer Zsolt újságíró “mocsadék utolsó állatoknak”, “gyilkos, hazaáruló, senkiházi rohadékoknak” egyes ellenzéki politikusokat, akiknek az ’56-os megemlékezésen történt kifütyülésük miatt “nem megsértődni kell, hanem elmenni a büdös francba örökre, és nagyon örülni, hogy nem lógnak lámpavason”. (Bayer később a műsor előtti műtétjével magyarázta felfokozott hangvételét.) Az eljáró tanács felhívja a műsorszolgáltató figyelmét, a jövőben ügyeljen arra, hogy a műsorban elhangzó véleményekben ne szerepeljenek ilyen kirívóan súlyos sértő szavak.

Szintén szóbeli figyelmeztetést kapott a Fix rádió. Az ORTT szerint ugyanis egy, 2001. november 6-án sugárzott műsorban a műsorvezető nem reagált egy telefonáló véleményére, mely vélemény kirívóan súlyos, trágár kifejezésekkel minősítette a Magyar Köztársaság igazságügy-miniszterét. Az eljáró tanács felhívja a műsorszolgáltató figyelmét, hogy a jövőben különösen ügyeljen arra, hogy olyan hallgatói vélemények esetén, melyek bizonyos emberekben vagy csoportokban felháborodást okozhatnak, a műsorvezető megfelelő módon és időben reagáljon, hogy elkerülhető legyen az ilyen helyzetek kialakulása.