Hegedűs Lóránt református püspök, ifjabb Hegedűs Lóránt MIÉP-alelnök édesapja a hétfőn a Pesti Központi Kerületi Bíróságon (PKKB) kezdődött személyiségi jogi perben erkölcsi elégtételt és ötmillió forintos nem vagyoni kártérítést követel a Magyar Narancs című hetilaptól azért, mert egy júniusi szerkesztőségi jegyzetben antiszemitának, főnácinak, illetve felekezeti górénak titulálták.

A hetilap jogi képviselője a tárgyaláson azzal érvelt, hogy egyik kifogásolt fordulat sem dehonesztáló, egyébként pedig idősebb Hegedűs Lóránt MIÉP-es kötődése közismert, politikus közszereplőként pedig tűrnie kell a politikai tevékenységével kapcsolatos mégoly kemény hangú véleménynyilvánítást, kritikát is.

A Magyar Narancs ügyvédje a tárgyaláson fel is ajánlotta a bíróságnak, hogy dokumentumokkal bizonyítja a püspök MIÉP-es kapcsolatait.

Idősebb Hegedűs Lóránt ügyvédje a tárgyaláson azt hangsúlyozta, hogy a püspök nem politikai, hanem egyházi közszereplő, és a kifogásolt írás útszéli, alpári megfogalmazásait még egy politikusnak sem lenne kötelessége elviselni.

A PKKB jövő márciusra halasztotta a személyiségi jogi pert azzal, hogy kötelezte a hetilapot az üggyel kapcsolatos dokumentumai, bizonyítékai becsatolására, a püspök ügyvédjét pedig arra, hogy igazolja a kifogásolt írás nyomán ténylegesen bekövetkezett kárt.