A Legfelsőbb Bíróság metró-perrel kapcsolatos ítéletének várható kihirdetése előtt két órával, szerdán délelőtt Demszky Gábor közjegyzői letétbe helyezi a Városházán az általa várt határozatot.

Erről a főpolgármester tájékoztatta kedden délután az MTI-t. Elmondta, elfogadhatatlannak tartja azt, hogy még az ítélethirdetés előtt egyesek befolyásolni kívánják a bíróság döntését. A főpolgármester példaként említette a Magyar Nemzet című lapban ez ügyben, Jaszovszky László nyugalmazott tanácsvezető bíró tollából hétfőn megjelent, A felülvizsgálati kérelemnek nincs törvényes alapja című írást, illetve azt, amit szerinte az előző bírósági ítélethirdetés előtt “Jaszovszky bíró csinált”, nevezetesen, hogy “előzetesen a bíróság ítéletét befolyásolni kívánja”.

Demszky Gábor közölte, van véleménye az ügyről, de ezt nem kívánja az ítélethirdetés előtt nyilvánosságra hozni. Azért azonban, hogy bizonyítani is tudja, ez a véleménye már az ítélethirdetés előtt is megvolt, egy lezárt borítékban a közjegyzőnek szerdán délelőtt átadja álláspontját. Az ítélethirdetést követően a közjegyző által felbontott borítékban elhelyezett véleményét a főpolgármester átadja a sajtónak.