Közösség elleni izgatás alapos gyanúja miatt kezdeményezte ifjabb Hegedűs Loránt MIÉP-alelnök mentelmi jogának felfüggesztését a Legfőbb Ügyészség. A képviselő, az Ébresztő című XVI. kerületi lapban megjelent írása ügyében már szeptember óta nyomozott ismeretlen tettes ellen a Központi Ügyészségi Nyomozóhivatal.

A Legfőbb Ügyészég közösség elleni izgatás bűncselekményének alapos gyanúja miatt kezdeményezte az Országgyűlésnél ifjabb Hegedűs Lóránt MIÉP-alelnök mentelmi jogának felfüggesztését – erősítették meg az MTI értesülését az ügyészség sajtóirodáján kedden. Ifjabb Hegedűs Lorántnak a párt XVI. kerületi, Ébresztő című lapjában publikált írása ügyében a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal szeptemberben rendelte el a nyomozást közösség elleni izgatásért, és meggyanúsította a kerületi lap felelős szerkesztőjét is. A kifogásolt írás miatt két magánszemély tett feljelentést. Lendvai Ildikó szocialista országgyűlési képviselő, az MSZP alelnöke pedig levélben fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez. Az írást szó szerint beolvasó Pannon Rádióra egymillió forintos bírságot szabott ki egy minapi döntésében a a médiahatóság.

Hegedűs képviselő az Ébresztőben azt írta: “a galíciai jöttmentek hada… rágták és rágják szét a hont… A Jordán partja mellől… jönnek megint a Duna partjára… még egyet rúgni a magyarba…” “Hát halld meg magyar az 1000. keresztyén magyar állami év… egyetlen életre vezető üzenetét: rekeszd ki őket! Mert ha nem teszed, ők teszik meg veled!” A közösség elleni izgatás, illetve a kirekesztésre felszólítás vádjának alapja Hegedűs “galíciai jöttmentek” szóhasználata, amely az úgynevezett antiszemita irodalomban a zsidóság közismertté vált fedőneve.