Az ÁPV Rt. beperelte a győri önkormányzatot. A vitát egy Legfelsőbb Bírósági határozat váltotta ki, miszerint az egyik győri nagyvállalat privatizációja után az ÁPV Rt. több pénzt fizetett a városnak, mint amennyi járt volna. A túlfizetést azonban most, három év után kamatostul akarják visszakapni. Ez a győri polgármester szerint jogalap nélküli gazdagodás.

Az ÉGÁZ Rt. privatizációjából a belterületi földek után pénz járt az önkormányzatnak. Ezt az ÁPV Rt. ki is fizette 1997-ben. Pár évvel később a legfelsőbb bírósági határozat szerint azonban túlfizetés történt. Akkoriban a gyanúsan magas összeget kifogásolta a győri polgármester is és e miatt észrevételt tett a privatizációs vállalatnál.

Az ÁPV Rt. a többletpénzt most kamatostul követeli vissza. Győrben azt nem vitatják, hogy a túlfizetésből származó összeg visszajár, de a 20 % kamatot, azaz a követelt 83 millió forintot jogtalannak tartják.

“Nem vagyunk hajlandóak tudomásul venni, hogy a három éven át ránk tukmált és a tiltakozásunk ellenére ide küldött pénz után még évi 20 %-os kamatot is számítson fel az ÁPV Rt. Mély meggyőződésem, hogy ez jogalap nélküli gazdagodás” – nyilatkozta a győri polgármester.

Az ÁPV Rt., hogy visszaszerezze a pénzt, beperelte a győri önkormányzatot. Az ÁPV Rt-nél a Híradó megkeresésére azt mondták, hogy folyamatban lévő bírósági ügyről nem akarnak nyilatkozni. Az önkormányzat és a privatizációs vállalat vitája tehát a bíróságon folytatódik. A következő tárgyalás januárban lesz.