A havi bruttó 200 ezer forintnál kevesebbet keresők 18 százalékos, az ennél nagyobb jövedelemmel rendelkezők 36 százalékos személyi jövedelemadót fizetnének.

Egyelőre 8-10 választókörzetben nincs döntés a képviselőjelölt személyéről – mondta az [origo]-nak Béki Gabriella, az SZDSZ Országos Tanácsának elnöke a testület szombati ülése után. Kunze Gábor pátelnök közölte: kormányra kerülésük esetén kétkulcsos adórendszert vezetnének be, amelyben a havi bruttó 200 ezer forintnál kevesebbet keresők 18 százalékos jövedelemadót fizetnének.

Egyelőre 8-10 választókörzetben nincs döntés a képviselőjelölt személyéről, így a párt választási felkészültsége 95 százalékos – mondta az [origo]-nak Béki Gabriella, az SZDSZ Országos Tanácsának elnöke a testület szombati ülése után. Béki Gabriella kiemelte, hogy a párt jelöltjei között viszonylag sok nő van: Budapesten például 5 egyéni választókörzetben, Borsod megyében pedig a 13 körzetből 6-ban indítanak a szabad demokraták nőket a jövő tavaszi országgyűlési választásokon.

Az Országos Tanács elnöke elmondta: 5 megyében elkészült a párt területi listája, és eldőlt, hogy az SZDSZ Fejér-megyei listáját Világosi Gábor, Komárom-Esztergom megyei listáját Szalay Gábor, Veszprém megyei listáját pedig Dióssy László vezeti.

Kuncze Gábor pártelnök az SZDSZ adóreform-terveit ismertetve elmondta: kormányra kerülésük esetén kétkulcsos adórendszert vezetnének be. A havi bruttó 200 ezer forintnál kevesebbet keresők 18 százalékos, az ennél nagyobb jövedelemmel rendelkezők 36 százalékos személyi jövedelemadót fizetnének.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az SZDSZ politikai indíttatásúnak tartja Veér András felmentését az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet főigazgatói tisztéből, mert mindez azután történt, hogy kiderült: a pszichiáter szabad demokrata színekben indul a választásokon. Kuncse Gábor elmondta azt is, hogy tudomása szerint az MSZP indít jelöltet az ő választókörzetében is.